Ako vznikajú gravírované darčeky?

Vitajte na našej stránke, ktorá je venovaná výrobe darčekových, spomienkových a dekoračných predmetov, časť z nich je vyrábaná na mieru. Vďaka prírodným materiálom je vyrobený gravírovaný darček originálnym.

Najprv myšlienka gravírovaného darčeku, potom realizácia

Gravírované darčeky sú vyrábane na objednávku so všetkým čo k tomu patrí. Od konzultácie so zákazníkom o jeho požiadavkách a myšlienkach cez spracovanie návrhu a následnom schválení až po samotnú realizáciu produktu a dodania k zákazníkovi.

Realizácia sa vykonáva pomocou CAD softvéru. Samotným gravírovaním sa vdýchne do produktu myšlienka. Tým vzniká produkt, ktorý je výnimočný svojou originalitou a jedinečnosťou.

navrh gravirovaneho darceku

Obr.: Návrh gravírovaného darčeku

Bez nového gravírovacieho stroja by to nebolo možné

Ide o profesionálne zariadenie chladené vodou pre laserové gravírovanie a rezanie materiálu, veľkosť pracovného stola je 60 cm x 40 cm. Zariadenie umožňuje regulovať výkon lasera, vďaka čomu môžete získať presnosť a opakovateľnosť nastavenia.

Táto technika sa dá použiť na rôznych materiáloch ako drevo, plexisklo, guma, kožené materiály, plasty a nekovové materiály.

Bezkontaktná metóda opracovania dreva vyniká vysokou kvalitou rezu, jemnými detailmi bez poškodenia materiálu a minimom odpadu vo forme triesok, pilín alebo odrezkov. Rezanie laserom eliminuje aj prašnosť. Vďaka tomu sa šetrí čas, ktorý by musel byť inak využitý na časovo náročné a zložité procesy čistenia. 

Stroj na laserové gravírovanie darčekov

Obr.: Stroj na laserové gravírovanie darčekov 

Detail gravírovania darčekov

Obr,: Gravírovanie darčekov

Na začiatok sme si zaobstarali nový laserový stroj na gravírovanie. Skompletizovaný a môžme začať.

stroj na gravirovanie darčekov

Obr,: Detail gravírovania

Ako vyzerá priebeh gravírovania darčekov?

Proces pri gravírovaní a rezaní pomocou laseru CO2, vyžaruje lúč svetla z laserovej trubice. Tento svetelný lúč pomocou tavenia, pálenia a odparovania štiepi opracovávaný materiál. Sústredenie svetelného lúča sa deje pomocou laserovej trubice (zrkadla) a laserovej hlavy (šošovka). Svetelný lúč následne odoberie požadovanú hrúbku materiálu resp. daný materiál odreže – zanechá na ňom vaše myšlienky.

Laser nevyvíja žiadny tlak na drevo počas spracovania, preto nie je nutné upínanie alebo akýkoľvek iný typ fixácie. Stačí vložiť výrobok a spustiť laserový proces. To šetrí čas a peniaze pri príprave materiálu. To predstavuje veľkú výhodu oproti frézovaniu dreva CNC frézou, kedy musia byť dosky upnuté v danej polohe.

Aj takto môže vyzerať gravírovanie Vášho výrobku/darčeku, ktorý nám dodáte.

gravirovany darcek na mieru

Obr.: Gravírovaný darček vyrobený na mieru

Gravírované darčeky pripravené k odoslaniu

Každý jeden produkt  od začatia výroby až po finálny výrobok prechádza dôkladnou kontrolou našimi rukami.  Následne produkt dávame na sklad alebo priamo balíme a odosielame zákazníkom.

gravirovany darcek pre cyklistu,

Obr.: Vyhotovený gravírovaný darček

Záver

V dnešnom článku sme vám ukázali, ako vznikajú vaše gravírované darčekové predmety. Pozrite si našu ponuku jedinečných darčekových, spomienkových, dekoračných výrobkov a potešte seba a svojich blízkych originálnym gravírovaným produktom.

Nezabudnite navštíviť aj náš web www.gravirez.sk.